maandag, 22. oktober 2007 - 11:54

PvdA maakt zich hard voor pensioenen havenarbeiders

Rotterdam

Aegon weigert te praten over teruggave van geld aan havenarbeiders die deelnamen aan het voormalige pensioenfonds. “Dat is echt schandalig,� vindt PvdA-raadslid Claus Verbrugge.

Verbrugge is bezorgd over het pensioenfonds voor havenarbeiders. Dit fonds is sinds enige tijd in handen van Aegon. Er staat 786 miljoen euro aan zogenaamd beklemd vermogen op de bank, dat bestemd is voor arbeiders die tussen 1947 en 1998 in dienst zijn geweest.

“Dit geld moet terug naar de deelnemers aan het voormalige pensioenfonds,� aldus Verbrugge, “Maar Aegon weigert mee te werken of zelfs er over te praten. Dat is dus echt schandalig!�

Pensioengerechtigden van de vervoer- en havenbedrijven), bestaande uit werknemers en werkgevers, is bang dat Aegon de 786 miljoen euro uiteindelijk in eigen zak steekt als alle pensioengerechtigden zijn overleden. Ook de PvdA vreest dit en wil snel duidelijkheid over de pensioenen.

“Havenarbeiders die Rotterdam tot een grote haven hebben gemaakt, krijgen nu maar een klein pensioentje. Als al die miljoenen beschikbaar komen voor de overgebleven gerechtigden, dan krijgen ze een leuk en noodzakelijk extraatje,� stelt Verbrugge.

De PvdA heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Verbrugge wil dat de wethouder Aegon aanspreekt op de ontstane situatie en aandringt op gesprekken tussen de stichting SBPVH en Aegon.

In Amsterdam heeft de PvdA het Amsterdamse stadsbestuur tegelijkertijd dezelfde vragen gesteld.
Provincie:
Tag(s):