donderdag, 1. november 2007 - 12:22

PvdA wil water terug op Rotterdamse Binnenrotte

Rotterdam

PvdA-raadslid Claus Verbrugge wil water terugbrengen op de Binnenrotte. De PvdA vindt dat de stad meer binding met het water moet hebben. “Rotterdam was een echte waterstad, maar de stad is de band met het verleden vergeten en heeft zich met de kont naar het water gekeerd,� aldus Verbrugge.

De PvdA vindt het jammer dat veel van het water is weggestopt achter duffe kantoorpanden, ‘gezellige’ architectuur uit de jaren ’80 en bevoorradingsstraten waar je overdag een kanon kunt afschieten. “Met de aanleg van de spoortunnel verdween één van de laatste stukjes Rotte uit het straatbeeld. Het is tijd om daar weer iets van terug te brengen,� vindt Verbrugge.

Met de komst van de markthal zal de markt veel minder ruimte nodig hebben. De kramen met etenswaren en bloemen verdwijnen van de buitenmarkt. “Dan kan het water terugkeren op de Binnenrotte. Dat zou prachtig zijn en het vergroot de aantrekkelijkheid van het centrum,� aldus Verbrugge.

Bovendien is het plein buiten marktdagen om nu een groot en verlaten stenen plein. Dit kan met water en groen door midden worden gebroken. Verbrugge: “De Binnenrotte gaat weer levendig worden. Door de bouw van nieuwe woningen en de terugkeer van water op dit kale plein. Dit gebied heeft heel veel potentieel.�

De PvdA wil dat het gemeentebestuur onderzoek doet naar de mogelijkheden voor terugkeer van water op de Binnenrotte. Bij het onderzoek moet ook de binding worden gezocht met het plein en water voor de Laurenskerk.

Dit zal de PvdA bij de bespreking van de begroting in de commissie ESMV vandaag inbrengen.
Provincie:
Tag(s):