donderdag, 27. september 2007 - 9:14

PvdD voert actie tijdens 'Ganzenbord' festijn

Cothen

De Partij voor de Dieren zal actie voeren tegen het “Ganzenbord� dat georganiseerd wordt met steun van het ministerie van LNV ter promotie van het eten van ganzenvlees.

De Partij voor de Dieren vindt het onbegrijpelijk dat gemeenschapsgeld wordt besteed aan het promoten van het vlees van ganzen die de status van beschermde diersoort hebben. De wet bepaalt dat ze niet geschoten mogen worden alvorens diervriendelijke alternatieven tot schadebestrijding zijn onderzocht.

De overheid weigert het onderzoek naar dergelijke alternatieven te financieren en besteedt kennelijk liever belastinggeld aan het organiseren van een exclusieve “proeverij�, alleen toegankelijk voor jagers, koks en culinair journalisten.

De proeverij wordt georganiseerd op een locatie die door alle partijen zorgvuldig geheim gehouden is tot het allerlaatste moment om protest te voorkomen. De Partij voor de Dieren zal acte de presence geven met een ludiek protest bij restaurant in Cothen (bij Wijk bij Duurstede) waar de proeverij plaats zal vinden.
Provincie:
Tag(s):