maandag, 19. november 2007 - 20:53

Pyromaan slaat voor de 15e keer toe in 't Zandt ??

De brandweer in Groningen-Noord kon maandagavond wederom uitrukken naar 't Zandt. Ditmaal ontstond er door nog onbekende oorzaak een brand in een schuurtje aan de Molenweg. Het schuurtje kan als verloren worden beschouwd. De politie onderzoekt de zaak, maar het vermoeden bestaat dat dit wederom het werk is van de pyromaan.

Twee inwoners van het dorpje lieten hun hondje uit en ondekten samen met twee agenten, die op de fiets aan het surveilleren waren, de brand.
Nadat de brandweer de schuur gecontroleerd hadden laten uitbranden, werd een speurhond ingezet om eventuele sporen van de dader op te zoeken.

De gemeenschap van het kleine gehucht wordt sinds half augustus opgeschrikt door diverse brandjes in het dorp. Tot nu toe zijn er 15 branden en brandjes geweest in vooral leegstaande woningen of gebouwen.

De politie heeft inmiddels alles uit de kast gehaald om de vermeende brandstichter in de kraag te vatten. Zo krijgen alle 400 huishoudens van 't Zandt een huisbezoek van de politie en hebben zij een 24 uurs post ingericht.
Provincie:
Tag(s):