vrijdag, 11. mei 2007 - 10:03

Raad op straat tijdens Sneker jaarmarkt

Sneek

Kennen de inwoners van Sneek hun gemeenteraadsleden? Welke onderwerpen gaan de Snekers aan het hart, maar worden door de gemeenteraad over het hoofd gezien? Wat doet de gemeente goed en wat kan beter?

Inwoners van Sneek zijn aanstaande dinsdag 15 mei 2007 tijdens de jaarmarkt van harte welkom op de Marktstraat voor een gezellig praatje of een stevige discussie met hun gemeenteraadsleden of de burgemeester.

Voor het derde jaar op rij nemen raadsleden, van alle politieke partijen die in de Sneker gemeenteraad vertegenwoordigd zijn, daar plaats in gezellige ‘huiskamertjes’, ingericht met meubilair van de Kringloopwinkel. Zij willen graag van inwoners horen wat hen bezighoudt en wat ze van hun gemeenteraad verwachten. Bezoekers van de jaarmarkt kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee gezellig aanschuiven op de bank of aan de keukentafel om van gedachten te wisselen over wat er allemaal gaande is in Sneek.

Voor het eerst zijn ook kandidaten voor de Jongerenadviesraad Sneek (JAS) aanwezig zijn om te discussiëren met de jongere bezoekers van de jaarmarkt. De gemeente wil de Sneker jeugd meer bij de politiek betrekken.
Op dit moment is een groepje van zes enthousiaste jongeren druk bezig met het vormen van een jongerenraad, het maken van een huishoudelijk reglement en een website.

De jongerenraad is onafhankelijk en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeenteraad over bijvoorbeeld jeugdbeleid en voorzieningen voor jongeren. De Jongerenadviesraad Sneek is nog op zoek naar Sneker jongeren die de gemeenteraad willen adviseren over wat er allemaal voor jongeren wordt gedaan.

De gemeente nodigt iedereen tussen de 13 en 23 jaar, die invloed wil uitoefenen op wat de gemeente voor jongeren doet van harte uit om dinsdag in ‘huiskamer’ van de JAS te komen, mee te praten en zich aan te melden. De JAS wordt tijdens de Raad in de Tuin op 3 juli officieel geïnstalleerd.
Provincie:
Tag(s):