donderdag, 9. augustus 2007 - 14:45

'Racende' snorfietser negeert voetgangers

Maastricht

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 19-jarige inwoner van Maastricht aangehouden, omdat hij tijdens een ‘race’ door de stad tot tweemaal toe op voetgangers was ingereden. De Maastrichtenaar reed met een duopassagier op zijn snorfiets op de Brusselsestraat - Oude Tweebergerpoort het trottoir op.

Er waren op de rijbaan nog opruimingswerkzaamheden gaande naar aanleiding van de wielerronde. Een van de werkers moest opzij springen en raakte daardoor licht gewond.

Even later werd de verdachte aangehouden, nadat hij eerst nog bijna twee voetgangers had aangereden die op de Boschstraat liepen en enige malen een stopteken van een motoragent had genegeerd.

Vlak voor zijn aanhouding zag de Maastrichtenaar ook nog kans zijn snorfiets bij de Hochterpoort weg te zetten en weg te lopen. Hij verzette zich vervolgens ook tegen zijn aanhouding.

De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest een blaastest ondergaan. Hierbij blies hij 1,1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):