vrijdag, 5. oktober 2007 - 10:35

Raikkonen op de voet gevolgd door Alonso

De Grand Prix van China lijkt een hele spannende te worden. Niet alleen kan het wereldkampioenschap zondag beslist worden, maar ook lijken Ferrari en McLaren op het circuit van Sjanghai erg dicht bij elkaar te zitten.

Kimi Raikkonen was net als in de eerste sessie het snelst. In de slotfase zette hij zijn Ferrari zes duizendste voor de McLaren van Fernando Alonso. Op zeventien duizendste van de Spanjaard volgt Felipe Massa. En twee tienden daarachter staat Lewis Hamilton.

BMW Sauber-coureur Nick Heidfeld kende een hele slechte eerste dag voor de Grand Prix van China. De Duitser viel in beide oefensessies stil met een mechanisch probleem. Hij kon de laatste achttien minuten van de tweede sessie nog wel meedoen. Renault-rijder Heikki Kovalainen volbracht de tweede vrije training niet. Zijn R27 hield er halverwege de training mee op.

Lewis Hamilton kende geen probleemloze dag in het Grand Prix-weekend waarin hij kampioen kan worden. Hij schoot, net als Williams-rijder Alexander Wurz en Renault-coureur Giancarlo Fisichella, rechtdoor in bocht 1. Massa reed wel de derde tijd, maar ook hij had het niet makkelijk. De Braziliaan spinde in bocht 3. Jarno Trulli deed hetzelfde als Massa, alleen deed de Italiaan het in bocht 9.

In de eerste training waren de Spykers nog op de laatste twee plekken te vinden, in de tweede sessie ging het iets beter. Adrian Sutil stond er weer lekker bij met een negentiende plek, tussen een Scuderia Toro Rosso en een Super Aguri. Sakon Yamamoto was vanochtend nog sneller dan zijn teamgenoot, maar de Japanner kwam er nu niet aan te pas. Hij werd laatste op 3,4 seconde van Raikkonen.
Categorie:
Tag(s):