woensdag, 21. februari 2007 - 16:48

Rampbestrijdingsplan LPG-tankstations

Groningen

LPG (liquified petroleum gas) is zeer bruikbaar maar het brengt ook de nodige risico’s met zich mee. In de Groninger gemeenten is daarom besloten om een gezamenlijk rampbestrijdingsplan voor LPG-tankstations te maken.

De gemeente Groningen telt in totaal 15 LPG-tankstations. Hoewel de werkelijke kans op een ongeval daar klein is, kunnen de gevolgen groot zijn. De gemeente doet zoveel mogelijk om de risico’s op een eventuele explosie bij deze tankstations zo klein mogelijk te houden en zo goed mogelijk voorbereid te zijn als het daadwerkelijk misgaat. Het college van burgemeester en wethouders stelt daarom dit ‘Raamplan LPG’ vast.

Hierin staat beschreven welke incidenten er bij onze LPG-tankstations kunnen plaatsvinden en wat onze inwoners kunnen verwachten van de hulpdiensten, zoals brandweer, GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen), politie en gemeente. Voordat het college dit rampbestrijdingsplan vaststelt, krijgen inwoners van de gemeente de mogelijkheid om kennis te nemen van het raamplan en om op het plan te reageren.
Provincie:
Tag(s):