maandag, 14. mei 2007 - 19:27

Rapport VROM voorspelt langere files

Den Haag

Welke maatregelen er ook genomen zullen worden, om een verkeersinfarct in en rond de steden tegen te gaan, géén enkel plan zal kunnen bijdragen om het fileprobleem terug te dringen. Dat blijkt uit onderzoek van VROM, dat via RTL Nieuws vandaag is uitgelekt.

Nu telt Nederland nog 6,5 miljoen auto's. Bij het meest voorzichtige scenario zal dit oplopen tot 7,7 miljoen in 2040. In het ongunstigste geval kan dit zelfs oplopen tot 12 miljoen auto’s die Nederland grotendeels zullen ‘lamleggen’.

In het rapport, de Verkenning Ruimtelijke Opgaven dat is bedoeld voor minister Cramer, zullen maatregelen als kilometerheffing niet werken om het fileprobleem weg te werken. Ook zal er ook een tekort aan parkeergelegenheid ontstaan, dat alleen opgelost kan worden met ondergronds parkeren.

De economische groei en de vergrijzing is de grootste zorg van VROM. Reizen met de trein zal straks door de nieuwe generatie ouderen minder in trek zijn dan bij de huidige generatie. Zij zullen de auto verkiezen boven het vervoer per trein, dit blijkt uit het rapport.
Provincie:
Tag(s):