zondag, 27. mei 2007 - 12:57

Real en Barcelona winnen

Met nog twee speelronden te gaan, is Real Madrid nog altijd koploper in de Spaanse competitie. In het eigen Bernabeu werd Deportivo La Coruña met 3-1 verslagen. Voor Ruud van Nistelrooij was weer een hoofdrol weggelegd. Barcelona blijft door een 1-0 overwinning op Getafe in het spoor van koploper Real Madrid.

In de 28ste minuut sloeg Van Nistelrooij de bal uit een voorzet van David Beckham voor de voeten Sergio Ramos. Die wist deze mogelijkheid te benutten: 1-0. Real kreeg het echter niet cadeau. Na rust was Depor een kwartier lang de bovenliggende ploeg, wat in de 54ste minuut al tot een gelijkmaker leidde. Joan Capdevilla kon een strakke voorzet van Julian De Guzmán bij de eerste paal intikken.

De Koninklijke werd door deze tegentreffer wakker geschud en stelde binnen drie minuten orde op zaken. De voorzet van David Beckham was niet te missen. Raul Gonzalez bewees weer zijn waarde voor het team. Zijn treffer was een psychologische tik voor Deportivo.

In de 74ste minuut maakte goalgetter Van Nistelrooij alweer zijn 23ste goal van het seizoen, waardoor hij in de topscorersranglijst nog altijd fier bovenaan staat.

De wedstrijd van FC Barcelona werd overschaduwd door een kaartenregen van scheidsrechter Pérez Burrull. Hij trok maar liefst acht gele en één rode kaart. Met die kaarten maakte Burrull zich niet populair bij het publiek.

De rode kaart was voor Ronaldinho van Barcelona. Hij trapte na toen hij de bal in een duel verloor. Toch was de Braziliaan wel belangrijk voor Barca, in de tweede minuut schoot hij namelijk de winnende goal achter de Argentijnse keeper Abbondanzieri.

Dit was eigenlijk het enige wapenfeit uit de eerste helft. Getafe drong in de tweede helft een periode aan, waarin het kansen kreeg. Keeper Victor Valdes bracht echter keer op keer redding.

Volgende week staat de derby tegen Espanyol op het programma, waaraan Barca nog een zware dobber kan krijgen. Ronaldinho en Eto'o zijn door schorsingen in ieder geval niet aanwezig.

Door de nederlaag van Valencia tegen Villarreal, lijkt in ieder geval één concurrent van Real Madrid en Barcelona afgeschud.