woensdag, 24. oktober 2007 - 23:10

Real Madrid worstelt met tien Grieken, Werder wint

Real Madrid stapte woensdag met een zwaarbevochten zege het veld van Bernabeu af. Tegen Olympiakos Piraeus werd het 4-2. De beginfase zat vol spektakel. Raul opende al in de tweede minuut de score, Luciano Galletti trok de stand vijf minuten later weer gelijk en binnen een kwartier kreeg Vassilis Torosidis de rode kaart voorgeschoteld, omdat hij de doorgebroken Ruud van Nistelrooij naar de grond werkte.

Het leek voor De Koninklijke een kwestie van uitlopen naar een ruime overwinning, maar niets bleek minder waar. Julio César zette de bezoekers vlak na rust zelfs op voorsprong. Het leek of Madrid, met Wesley Sneijder en Van Nistelrooij in de basis, op dat moment wakker werd. Robinho (2 maal) en Javier Balboa stelden orde op zaken. Daartussen miste Van Nistelrooij nog een penalty. Hij schoot huizenhoog over.

Werder Bremen ontdeed zich van Lazio Roma. Het waren de eerste punten voor de Duitsers. Boubacar Sanogo was verantwoordelijk voor de 1-0. Met de intikker van Hugo Almeida na de rust leek de wedstrijd beslist in Duits voordeel, maar Lazio deed nog iets terug via Christian Manfredini. Meer zat er niet in voor de Romeinen.

Real Madrid voert groep C aan met zeven punten uit drie duels. Olympiakos bezet nog steeds de tweede plaats, voor Werder Bremen.