woensdag, 21. november 2007 - 23:33

Rechter-commissaris verhoort Joran van der S.

Arnhem

Donderdagmiddag om 16.30 uur verhoort de rechter-commissaris strafzaken van de rechtbank in Arnhem Joran van der S. Hij is op verzoek van het Arubaanse Openbaar Ministerie aangehouden in verband met de verdwijning in mei 2005 van Natalee Holloway.

Dit formele verhoor vindt plaats in het kader van het bevel in bewaringstelling zoals afgegeven door de rechter-commissaris op Aruba. Uit dit verhoor volgt geen beslissing. Volgens een woordvoerder van het Landelijk Parket is dit zuiver om Van der S. op de hoogte te brengen van het verzoek tot aanhouding.

Rechercheurs van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) hebben woensdag in Arnhem Joran aangehouden. Zijn hechtenis is destijds door het Gemeenschappelijk Hof van Justitie opgeheven wegens gebrek aan voldoende bewijzen. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij doodslag op het spoorloos verdwenen Amerikaanse meisje, dan wel (zware) mishandeling de dood ten gevolge hebbend.

Het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba heeft opnieuw opdracht gegeven tot aanhouding van de verdachte, omdat nader onderzoek naar de verdwijning nieuwe bewijzen heeft opgeleverd. Het OM op Aruba heeft het Landelijk Parket verzocht om de uitlevering van Van der S. aan Aruba.
Provincie:
Tag(s):