dinsdag, 20. november 2007 - 19:47

Rechter schort kappen Anne Frankboom op

Amsterdam

De bestuursrechter in Amsterdam heeft de kapvergunning voor de Anne Frankboom met twee weken opgeschort. Buurtbewoners hadden de zaak aan de rechter voorgelegd om de kastanjeboom, waar Anne Frank vanuit het Achterhuis op keek, te behouden.

De eigenaar van de kastanjeboom en het stadsdeel Centrum vinden dat de boom te ziek is en de kans bestaat dat de boom omvalt. Om deze reden had het stadsdeel een kapvergunning afgegeven

De rechter zegt er vanuit te gaan dat het mogelijk moet zijn dat de betrokken partijen tot overeenstemming komen. Tevens ziet de rechter geen acuut gevaar dat de boom zal omvallen.

Op verzoek van de Bomenstichting zullen verzekeraars de schade vergoeden die het gevolg is van eventueel omvallen van de Anne Frank-boom in Amsterdam. Verzekeraars vinden het belangrijk deze boom te verzekeren in verband met zijn historie en plaats. Volgens verzekeraars is deze historische boom tot 1 februari 2008 verzekerbaar vanwege de uitspraak van de rechter en gezien alle onderzoeken van de Bomenstichting.
Provincie:
Tag(s):