woensdag, 9. mei 2007 - 9:53

Reconstructie van dodelijk verkeersongeval Velden

Velden

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch houdt op vrijdag 11 mei een schouw in de zaak van een verkeersongeval met dodelijke afloop op 8 juli 2005 in Velden. Bij dit ongeval kwam een 75-jarige fietsster om het leven na een aanrijding met een auto, bestuurd door een 43-jarige man uit Velden.

De schouw vindt om 10.00 uur plaats op de kruising van de Scholtisstraat en de Julianastraat met de Oude Venloseweg te Velden. De politie zal de weg ter plaatse afzetten voor het overige verkeer.

De automobilist werd in mei 2006 door de rechtbank Roermond veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor 12 maanden met een proeftijd van twee jaar.

In het hoger beroep vindt het hof het in het belang van de waarheidsvinding noodzakelijk de situatie ter plaatse te bekijken. Aan de hand van verklaringen van de verdachte en twee getuigen zal de situatie gereconstrueerd worden. Na de schouw zet het hof de zitting voort op het politiebureau aan de Rijnbeekstraat 1 in Venlo.
Provincie:
Tag(s):