maandag, 20. augustus 2007 - 10:59

Record opbrengst 'Ride for the Roses'

Groningen

Onder een stralende zon ging zondagmorgen de 10e Ride for the Roses van start vanaf het Martini Plaza in Groningen. Met een absoluut record van 10.000 deelnemers en een logistiek die tot in de puntjes geregeld was deden zich geen noemenswaardige problemen voor. Ook reden een aantal bekende Noordelingen mee. Zoals Derk Bosscher (RTV NOORD), Daniel Lohues (Skik) en Sem Schild (Wereldkampioen K1).

De deelnemers aan de 100 km werden toegejuicht in alle plaatsen waar ze langs kwamen in Groningen, Friesland en Drenthe. Ook de 25 en 50 km rijders werden feestelijk ontvangen op de routeplaatsen. Met dit aantal deelnemers heeft de 10e Ride een record gevestigd, waarbij de inschrijving zelfs al drie dagen eerder moest worden stop gezet. Met de actie 'Fietsen met Thea' werd ook de emotionele betrokkenheid nog dichter bij het grote publiek gebracht, waardoor in korte tijd het aantal inschrijvingen hiervoor al 1500 bedroeg.

's Middags werden in de grote finale op het podium van Martini Plaza de cheques aangeboden met bedragen die bijgeschreven konden worden op rekening van de Ride for the Roses 2007, waardoor het eindbedrag op euro 776.987,44 kwam! Een geweldig resultaat en een absoluut record in het bestaan van Ride for the Roses in Nederland. Het bedrag van bijna 8 ton is bestemd voor KWF Kankerbestrijding die dat besteed aan wetenschappelijk kankeronderzoek, om deze volksvijand nummer één steeds effectiever te kunnen bestrijden.

In deze emotionele slotbijeenkomst werden cheques aangeboden door (ex)kankerpatiënten en mensen die een dierbare hebben verloren in de strijd tegen kanker. Maar ook spontane acties en een veiling van beschikbaar gestelde wieler- en voetbalshirts brachten het totaalbedrag omhoog, waaronder een persoonlijk gesigneerd shirt van Lance Armstrong. Voor de sponsoren en vrijwilligers een waardige afsluiting van 4 jaar voorbereiding in Groningen!
Provincie:
Tag(s):