vrijdag, 13. juli 2007 - 11:29

Recorddrukte op Schiphol komende weken

Schiphol

Dit weekend start het vakantieseizoen op Schiphol. In juli en augustus reizen gemiddeld 158.000 passagiers per dag via Schiphol, ruim 8.000 meer dan vorig jaar. Recorddrukte wordt verwacht op vrijdag 27 juli met bijna 171.000 passagiers. In totaal verwacht Amsterdam Airport Schiphol in de maanden juli en augustus bij elkaar circa 9,8 miljoen passagiers. Vorig jaar viel de drukste dag op vrijdag 21 juli met 165.395 passagiers.

Amsterdam Airport Schiphol adviseert reizigers de komende weken op tijd naar Schiphol te komen.Reizigers moeten rekening houden met iets langere wachttijden. Deze tijd beperken kan door gebruik te maken van de talrijke self-service check-in kiosken of door thuis via internet in te checken.

Van huis meegebrachte vloeistoffen en gels mogen alleen mee in de handbagage als de verpakking niet groter is dan 100 ml en zij passen in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje met een inhoud van maximaal 1 liter. Per persoon is één zakje toegestaan. Onder vloeistoffen en gels wordt naast drank en water ook make-up gerekend zoals mascara, crèmes en lipgloss. Amsterdam Airport Schiphol adviseert reizigers om vloeistoffen die niet nodig zijn tijdens de vliegreis in de ruimbagage te doen.
Provincie:
Tag(s):