dinsdag, 4. september 2007 - 0:06

Regionale topmusici samen in SasProms

Sas van Gent

Regionale topmuzikanten en -artiesten treden op zaterdag 5 april 2008 op in de Vlaanderen te Sas van Gent. Daar worden de SasProms gehouden om het 110-jarig bestaan van Harmonie de Vereenigde Vrienden luister bij te zetten.

Alle artiesten brengen zowel eigen werk op het podium, als samen met de jubilerende Harmonie. De regie van de SasProms is in handen van Marc Stam, de man die in 1999 en 2003 de drijvende kracht was achter de succesvolle Heineken Local Heroes.

De avond van SasProms wordt georganiseerd met medewerking van vele muzikanten en artiesten uit de Zeeuwse regio. Het wordt een mix van verschillende stijlen muziek die hand in hand zullen gaan. Denk hierbij maar aan rap, symfonische rock, klassieke muziek en koorzang die worden gecombineerd met de klanken van de harmonie afgewisseld met dans. Het wordt een laagdrempelig evenement dat voor iedereen uit Zeeland en Vlaanderen goed te bereiken is en met een zeer gevarieerd programma.

Deelname aan de SasProms is inmiddels al verzekerd door Maikel Harte, die tevens de presentatie voor zijn rekening zal nemen. Daarnaast de St David’s Minstrels, Dow Singers, en Sas Chante. Zeeuwse koren die ook samen met ex-koorleden van de Local Heroes bij enkele nummers het grote SasProms Choir zullen vormen. De popband Bliss brengt nummers van hun nieuwste CD en de rappers Rap-A-Noia en Double 8 rappen; “Opgevoed�. De talentvolle pianist Thijs Sarneel uit Groede is te beluisteren bij verschillende nummers. Hoornspeelster Corine Buijze en xylofonist Hans den Doelder zijn afgestudeerde conservatoriumstudenten die al jarenlang lid zijn van Harmonie de Verenigde Vrienden. De zangeres Floor de Bruijn uit Vogelwaarde is begonnen als lid van het Kinderen voor Kinderen koor en heeft vorig jaar de hoofdrol in de musical Fame gezongen. De gitarist Maarten van de Giessen speelt o.a. een nummer van Carlos Santana.

SasProms heeft een grote variëteit aan muziek op het programma staan en zorgt daarbij voor een aantal verrassende nummers. Dirigente en artistiek leider Cathy Cotoun put daarbij uit het rijke repertoire van ‘de Vereenigde Vrienden’. Maikel Harte heeft special voor deze SasProms de ‘Ballade van de Vereenigde Vrienden’ geschreven en brengt die als primeur op 5 april.

SasProms wordt een promotie voor de muziek uit en in de hele regio�, vindt Sarneel. “Wij willen laten zien dat het in onze regio barstensvol talent zit en nu op één avond gezamenlijk te bewonderen is. Het wordt een groot feest. Een feest van herkenning, verwondering en groot enthousiasme�.

Inmiddels zijn sponsors benaderd voor het evenement. Die kunnen een artiest adopteren of een nummer van die avond. Ook verschillende fondsen en subsidies worden aangeboord om de begroting dekkend te krijgen. Op zaterdag 27 oktober is de eerste grote repetitie van de SasProms. De artistieke leiding is in handen van Cathy Cotoun uit Zierikzee. Kaarten kunnen vanaf 1 oktober al worden gereserveerd via de website: www.sasproms.nl
Provincie:
Tag(s):