dinsdag, 4. september 2007 - 11:10

Regiotaxi nu ook in Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand-Sappemeer

Midden-Groningen heeft per 1 september ook Regiotaxi: inwoners van vier Groninger gemeenten, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek en Slochteren , kunnen nu comfortabel op stap met aanvullend openbaar vervoer.

Regiotaxi is een bijzondere vorm van openbaar vervoer in de provincie Groningen. De reiziger wordt van zijn voordeur naar een aantal stations en bushaltes gebracht, met gegarandeerde aansluiting op het OV, en weer terug. In de overige Groninger gemeenten werkt dit systeem al jaren. Dagelijks maken gemiddeld driehonderd reizigers gebruik van dit systeem.

Voor een rit met de Regiotaxi Midden-Groningen reserveert de reiziger van tevoren telefonisch via telefoonnummer 0900 20 22 701. Het basistarief voor de Regiotaxi is € 2,- voor één zone. Elke volgende zone kost € 1,- extra. Een rit mag maximaal vier zones bestrijken. De reiziger betaalt aan de chauffeur. Abonnement en strippenkaarten zijn niet geldig. Voor reizigers uit Slochteren is een speciale afspraak gemaakt. Zij kunnen vanuit hun woonplaats naar het winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand-Sappemeer reizen. Zij betalen dan wel een hoger tarief (eveneens maximaal vier reiszones).

De invoering van Regiotaxi Midden-Groningen maakt het mogelijk om voor alle inwoners van de provincie Groningen (exclusief de stad) een goede aansluiting te krijgen op het reguliere openbaar vervoer. Regiotaxi is ontwikkeld door, en valt onder de verantwoordelijkheid van het OV-bureau.
Provincie:
Tag(s):