woensdag, 21. november 2007 - 19:52

Reisgids op je mobiel

Amsterdam

Martinair biedt, als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld, een redactionele reisgids voor op de mobiele telefoon aan haar passagiers. Vakantiegangers naar Miami, Cuba en Cura(cc)ao die in december hun reis boeken via internet kunnen de mobiele reisgids gratis uitproberen.

Reisgidsen voor een 20-tal andere steden, zoals Londen, Parijs en New York zijn vanaf 5 december aanstaande te koop. De consumentenprijs per gids, incl. de sprekende vertaler, gaat 6,50 euro bedragen.

De reisgidsen zijn voorafgaand aan een trip heel eenvoudig op je telefoon te downloaden. In de reisgids is leuke en vooral praktische informatie beschikbaar over lokale bezienswaardigheden en musea, maar ook over restaurants en uitgaan, budget tips, winkelen op de plek van bestemming en een overzicht met de belangrijkste telefoonnummers ter plaatse voor noodgevallen.

Een groot voordeel van deze handige gidsjes is dat je niet online bent terwijl je erin aan het bladeren bent. Het programma staat op je telefoon, die niet eens ontvangst hoeft te hebben in het buitenland!

De techniek is afkomstig van het Nederlandse bedrijf Steape, die eerder een sprekende vertaler voor op je mobiele telefoon ontwikkelden. De sprekende vertaler is nu ook ingebouwd in de mobiele reisgidsen.
Categorie:
Tag(s):