vrijdag, 30. november 2007 - 21:29

Resultaten jaarlijkse fietsencontrole basisscholen

Assen

Medewerkers van Stadstoezicht van de gemeente Assen hebben in oktober en november de jaarlijkse controles uitgevoerd van fietsen van leerlingen van groep 8 van basisscholen in Assen. In totaal zijn 724 fietsen gecontroleerd op veiligheid. Ruim 66 % van de fietsen scoorde een voldoende op alle onderdelen.

De gemeente Assen heeft donderdag 29 november de wisselbeker uitgereikt aan De Driesprong. Deze prijs is voor de school met het hoogste percentage goedgekeurde fietsen. Deze school kwam van de bezochte basisscholen als beste uit de bus met 95 % goedgekeurde fietsen.

Een fiets die aan alle veiligheidseisen voldoet, verkleint de kans op ongevallen. Daarom hecht de gemeente Assen veel waarde aan de jaarlijks controles van de fietsen van één van de kwetsbaardere categorieën leerlingen in het verkeer. Het doel van de controles is het verhogen van het verantwoordelijkheidsgevoel van de leerlingen.

Elke dag zijn er anderhalf miljoen leerlingen onderweg van en naar school. De route loopt vaak langs drukke en gevaarlijke wegen. Het verkeer in ons land eist jaarlijks het leven van ongeveer 70 kinderen tot en met 14 jaar. Jaarlijks raken er ongeveer 2500 kinderen ernstig gewond. Dit betekent dat er elke week een kind niet meer thuis komt en dat 50 kinderen gewond het ziekenhuis ingaan.
Provincie:
Tag(s):