donderdag, 2. augustus 2007 - 21:52

Rijbewijs inleveren en op zoek naar ander vervoer

Flevoland

Bij verschillende controles van het VerkeersTeam van de Politie Flevoland zijn heel wat bestuurders tegen de lamp gelopen. Zo werden er twee rijbewijzen ingevorderd, kregen elf automobilisten een bekeuring omdat zij de autogordel niet gebruikten en werden er nogeens zestien bekeuringen uitgedeeld voor te snel rijden. Daarnaast namen de reguliere politiesurveillances ook drie rijbewijzen in, allen voor te hard rijden.

Met een lasergun werd op de Urkerweg bij Tollebeek een 19-jarige automobilist uit Bant betrapt op een snelheid van 135km/h waar 80km/h is toegestaan. Op de Markerwaarddijk klokte de videosurveillanceauto een 37-jarige automobilist uit Putten op 155km/h waar 100 km/h is toegestaan.

De reguliere surveillances klokten tenslotte op de Hanzeweg bij Dronten een 41-jarige man uit Enschede op 140km/h waar 80 km/h is toegestaan; op de Ramsweg bij Ens een 20-jarige man uit Groningen op 116 km/h waar 60 km/h is toegestaan en op de Zwartemeerweg bij Kraggenburg een 43-jarige Steenwijker op 117 km/h waar 60 km/h is toegestaan.
Deze automobilisten konden allen hun rijbewijs ter plaatse inleveren en uitzien naar alternatief vervoer.
Provincie:
Tag(s):