zaterdag, 30. juni 2007 - 18:49

Rijbewijs kwijt na levensgevaarlijke capriolen

Tilburg

Een 24-jarige Tilburger heeft vannacht tussen 00.00 en 01.00 uur met zijn auto levensgevaarlijke capriolen gemaakt om aan een politiecontrole te ontkomen. Hij is op de Reinevaarstraat en het NS-Plein ingereden op agenten, waarbij gelukkig geen letsel ontstond. Bovendien heeft hij in de tussentijd zeer gevaarlijk rijgedrag getoond en verschillende aanrijdingen veroorzaakt waarbij hij doorreed. Hij werd vanmorgen omstreeks 08.45 uur in opdracht van de Officier van Justitie aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies op dat moment nog 450 ugl.

De verdachte is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld en wordt verdacht van poging doodslag c.q. poging tot zware mishandeling. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De verdachte is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld en wordt verdacht van poging doodslag c.q. poging tot zware mishandeling. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Agenten hadden de bestuurder van een BMW eerder op de nacht rondjes rzien ijden op een parkeerplaats aan de Baden Powellaan. Dit gebeurde met zeer hoge snelheid. Toen zijn hem wilden controleren reed hij recht op de fietsende agenten in.

Surveillance zag de auto vervolgens op de Ringbaan West. Zij zetten de achtervolging in. Die bestuurder verhoogde echter zijn snelheid en reed met snelheden van ruim 120 kilometer per uur over onder andere de Ringbanen. Op de Ringbaan Oost reed de BMW twee bomen en een reclamezuil omver. De agenten staakten gezien de gevaarszetting op dat moment de achtervolging.

Op het NS-Plein stopte de BMW voor de kruising met de Spoorlaan op de rijstrook voor links af, achter een grote Amerikaans model auto. Agenten stopten achter de BMW en stapten uit, en een van de agenten liep naar de bijrijdersplaats. Op dat moment gaf de bestuurder weer gas en reed tegen de auto voor hem en keerde. Hierbij kwam die agent bijna klem te zitten.

De BMW personenauto werd later vannacht onbeheerd met veel schade aangetroffen in Helvoirt. De 24-jarige Tilburger heeft inmiddels toegegeven dat hij de bestuurder was. Hij verklaarde dat hij een arrestatie vanwege alcoholgebruik wilde voorkomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):