dinsdag, 6. november 2007 - 20:14

Rijksrecherche: Politie Capelle heeft juist gehandeld

Capelle aan den IJssel

De agenten die in juli in Capelle aan den IJssel een onderzoek instelden naar een verdachte van schennispleging, waarna een 22-jarige man van de 14e verdieping naar beneden viel, zullen niet vervolgd worden. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Rotterdam besloten na een onderzoek van de Rijksrecherche naar het incident.

De betrokken agenten reageerden op de avond van de 17e juli op een melding van een schennispleger op de 14e verdieping van een flatgebouw aan de Purmerhoek. De politie belde aan bij de woning waar de jongeman mogelijk naar binnen was gegaan, maar daar werd gezegd dat er geen jongeman aanwezig was.

De politie werd daarop opnieuw gebeld door een getuige die vertelde dat de politie bij het goede adres had aangebeld, maar dat de verdachte vanuit die woning naar een naastgelegen balkon was geklommen. Vanuit die naastgelegen woning zagen de agenten de jongeman opnieuw terugklimmen. Opnieuw werd aangebeld bij de eerste woning.

Met toestemming werd die woning vervolgens betreden. Eén van de agenten heeft toen de jongeman van het balkon zien vallen terwijl hij opnieuw naar een ander balkon klom.

De jongeman is later die avond overleden in het EMC.
Provincie:
Tag(s):