maandag, 21. mei 2007 - 21:48

Rijkswaterstaat verhoogt kaden bij Tegelen

Tegelen

Rijkswaterstaat start deze week met de verhoging van de kaden in Steijl en Tegelen. Afhankelijk van de (weers)omstandigheden zullen de werkzaamheden tot eind dit jaar duren.

De kaden op diverse plekken langs de Maas in Limburg worden verhoogd omdat de beveiliging tegen hoog water onvoldoende is. Door de overstromingen in 1993 en 1995 kwamen diverse plaatsen langs de Maas onder water te staan. Het gaat hierbij om kaden in Roermond, Venlo, Gennep en Mook en Middelaar. Een groot deel van de kaden zijn al verhoogd. Als alle kaden gereed zijn, wordt de kans op overstromingen in dit gebied vijf maal kleiner, meldt Rijkswaterstaat.

In Steijl wordt ter hoogte van park Waterloo een nieuwe damwand met deksloof aangebracht. Ter hoogte van Maashoek worden alleen de bestaande poeren (kolommen) verhoogd. Tussen Maashoek en de Veerstoep wordt voor de huidige kademuur een nieuwe kademuur gerealiseerd, die is opgebouwd uit een opgemetselde betonnen muur met daarbovenop een demontabel gedeelte. Voorafgaande aan deze werkzaamheden wordt de huidige riolering, die vóór de kademuur ligt, verstevigd.

Aan de doorgang in de Veerstoep wordt voorlopig nog niet gewerkt in verband met het zomerseizoen, zodat het veerpont in de vaart kan blijven. Deze werkzaamheden zijn uitgesteld tot het winterseizoen. De kademuur van de Missiebroeders wordt ook pas in een latere fase opgehoogd. Tussen de Missiebroeders en de Roze Zusters wordt deels een nieuwe harde betonnen kade gerealiseerd en deels een nieuwe groene kade van klei.

In Tegelen tenslotte wordt langs het fietspad een nieuwe demontabele kade (kade die bij een hoogwatersituatie met schotten wordt dichtgezet) gerealiseerd. De werkzaamheden rondom het appartementencomplex Bastion aan het Zilverschoon worden in een latere fase uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):