maandag, 30. juli 2007 - 10:00

Rijneveldbrug in Boskoop wordt afgesloten voor zwaar verkeer

Boskoop

De Rijneveldbrug in Boskoop wordt vanaf 1 augustus 2007 afgesloten voor vrachtverkeer en landbouwverkeer. Naar verwachting zal de afsluiting voortduren tot de brug is gerenoveerd in 2008. Nader onderzoek moet uitwijzen of na de renovatie het zwaardere verkeer weer wordt toegelaten.

De opleggingen van de Rijneveldbrug raken overbelast door de zware belasting van het vracht- en landbouwverkeer. Door de zware belasting kan er blijvende vervorming in het brugdek optreden. Bovendien moeten veel vrachtwagens op de relatief smalle brug draaien om de bocht te kunnen nemen. Hierdoor rijden zij regelmatig tegen de brugleuningen aan waardoor er schade aan de brug ontstaat.

De provincie kan vanwege de schade die de brug in de tussentijd mogelijk oploopt niet wachten met het afsluiten tot de rotonde Halve Raak eind dit jaar gereed is. Door de brug nu af te sluiten voor vracht- en landbouwverkeer blijft deze veilig tot aan het groot onderhoud in de eerste helft van 2008.

In de richting Rijneveld en Boskoopseweg wordt het vrachtverkeer omgeleid via de verplaatste afrit Boskoop Noord-Oost bij de rotonde Halve Raak in aanbouw. Tractoren in deze verbinding mogen tot de rotonde Halve Raak gebruik maken van de hoofdrijbaan N 207.
Provincie:
Tag(s):