woensdag, 24. oktober 2007 - 21:22

Rintje Ritsma alsnog naar het NK

Assen

Komend weekeinde zal Rintje Ritsma alsnog aanwezig zijn bij de NK in Heerenveen, zij het als analyticus bij de NOS commentatoren in Heerenveen. Dit meldde Rintje dinsdag tijdens de ploegenpresentatie van lange baan team BlauweStad.nl in Assen. Rintje meldde liever als deelnemer aanwezig te willen zijn, maar dit een zeer leuk alternatief te vinden. Rintje gaat natuurlijk wel voor revanche bij het NK Allround.

Ook de marathonploeg BAM schaatsteam, momenteel de sterkste ploeg van het peloton, (met onder andere Bob de Vries, leider van zowel de KNSB Cup als de Essent Cup); het talententeam Equipe Renault dat bovenverwachting presteert, presenteerden zich dinsdag op een zonovergoten TT circuit in Assen.

Zij presenteerden zich niet alleen gezamenlijk, maar trainen ook gezamenlijk van uit de gedachte “samen zijn we sterk�. een uniek concept dat in de basis voor zowel allrounders, sprinters en marathonschaatsers hetzelfde is, maar vanuit de filosofie dat je elkaar nog beter kunt maken. Zo brengen de marathonschaatsers hun basissnelheden omhoog dankzij de snelheid van Rintje en Gerard en werken zij beide aan hun uithoudingsvermogen middels de gezamenlijke trainingen met de marathoneurs. Ook de talenten, bijna allemaal afkomstig vanuit het skeeleren, brengen hun ervaring vanuit deze discipline in. Vanaf de eerste zomertraining tot en met alle trainingskampen trekken ze met elkaar op. Een unieke combinatie van gevoelige stylisten en keiharde bikkels. Nu gezamenlijk een ijzersterk team.

De presentatie was in handen van Evert ten Napel, die in een ongedwongen informele sfeer de schaatsers en schaatsters vroeg naar hun doelstellingen dit jaar. De oude rotten in het vak, Gerard en Rintje gaven aan met nog net zoveel passie hun sport te beleven als bij aanvang van hun carriere. Gerard van Velde sprak dan ook de ambitie uit om ook dit jaar voor de absolute top bij het WK in Heerenveen te willen gaan. Coach Jillert Anema benadrukte de onschatbare waarde van de aanwezigheid van Rintje en Gerard in de ploeg die met hun ervaring en positieve instelling de jongeren ontzettend stimuleren.
Provincie:
Tag(s):