zondag, 8. april 2007 - 17:11

RKC belet Ajax weg naar koppositie

Ajax heeft de kans laten liggen dit weekeinde de koppositie van PSV over te nemen. De Amsterdammers zakken zelfs een plekje op de ranglijst na het ontluisterende 2-2 gelijkspel uit bij RKC Waalwijk. AZ nestelde zich dankzij een uitoverwinning bij NAC Breda op de tweede plek.

Na de nederlaag van PSV gisteren in Nijmegen, mocht verwacht worden dat Ajax fel zou gaan voor de zo belangrijke overwinning. Maar daar bleek niks van waar. Weinig uitgespeelde kansen en een slappe instelling werden tentoongesteld.

De bezoekers kwamen nog wel vroeg op voorsprong door een goal van Gabri, na een mooie actie van Sneijder. Lang konden de Amsterdammers echter niet van die voorsprong genieten. Ajax-huurling Vertonghen tekende binnen een minuut voor de gelijkmaker aan RKC-zijde.

Door een blunder van keeper Lemmens mocht Ajax weer hopen de toch zo begeerde drie punten mee naar Amsterdam te nemen. Huntelaar passte de bal makkelijk naar Sneijder, die deed wat hij moest doen: scoren. Na dat cadeautje worstelde Ajax vooral met zichzelf. RKC wist niet veel te beginnen, maar ging gaandeweg steeds meer geloven in een stuntje. Via Berger kwam de thuisploeg in de 71e minuut op 2-2, geheel verdiend.

Zelfs een slotoffensief zat er niet meer in voor Ajax. Dat Sektioui een minuut voor de officiële speeltijd met zijn tweede geel naar de kant moest, veranderde daar niks meer aan. De strijd om het kampioenschap blijft dus ongekend spannend.