donderdag, 23. augustus 2007 - 20:39

Robben medisch gekeurd en gepresenteerd

Arjen Robben heeft de medische keuring bij zijn nieuwe club Real Madrid goed doorstaan. De aanvaller tekende in Madrid een contract voor vijf jaar en met de transfer is een bedrag van 36 miljoen euro gemoeid.

Kort daarop wachtte de presentatie al, tezamen met die andere nieuwe aankoop: Gabriel Heinze. Robben kreeg van voorzitter Ramón Calderón het witte shirt uitgereikt. Welk rugnummer de Bedummer krijgt, is nog niet bekend. Robben begroette de paar duizend supporters in het Santiago Bernabéu-stadion in het Spaans.

"Gracias al club, al presidente y a los socios", begon Robben, die zei blij te zijn dat de club zoveel geduld had. "Ik ben in een droomwereld beland", vervolgde de buitenspeler, waarna hij de fans aanvuurde met de kreet: "Hala Madrid!"

Bij zijn oude club Chelsea werd nogal koel en zakelijk gereageerd op het vertrek van de 23-jarige linkspoot. Bruce Buck, voorzitter van Chelsea, is vooral blij met de opgestreken miljoenen. ,,Ik denk dat we hier een goed bedrijfsresultaat hebben behaald. We hebben zo ongeveer ons geld verdubbeld in vergelijking met de transfersom van drie jaar geleden,''aldus Buck op de clubwebsite. "Robben is een goede speler en hij heeft een echte bijdrage geleverd aan Chelsea. Maar vanwege redenen die alleen hem bekend zijn, wilde hij vertrekken. Wij wilden hem niet laten gaan voordat er een passende zakelijke overeenkomst was en algemeen directeur Peter Kenyon heeft wat dat betreft heel goed werk geleverd.''
Categorie:
Tag(s):