vrijdag, 24. augustus 2007 - 13:32

Robert Doornbos komt naar mini Champ Car race

Assen

Donderdag 30 augustus strijden 34 kinderen van groep 6 en 7 van de Emmaschool uit Assen om de snelste tijd tijdens een mini Champ Car race. Deze speciaal voor de gelegenheid georganiseerde mini Champ Car vindt plaats van 10.30 – 11.30 uur op de Brink in Assen. De Nederlandse Formule 1 coureur Robert Doornbos zal de prijzen uitreiken aan de winnaars.

De mini Champ Car is onderdeel van het warme welkom dat de Gemeente Assen de coureurs en organisatie van de ‘echte’ Champ Car op 30 augustus aanbiedt. Burgemeester Sicko Heldoorn zal het gezelschap op de Brink ontvangen en hen na afloop van de prijsuitreiking een lunch in het museum aanbieden. Het mini-evenement wordt door onder meer een Amerikaanse filmploeg vastgelegd en vrijdag in de Verenigde Staten op televisie uitgezonden. Behalve de Nederlander Robert Doornbos maken de coureurs Jan Heylen (Belgie), Katherine Legge (UK), Sebastian Bourdais (Frankrijk), Justin Wilson (UK) en Paul Tracy (Canada) deel uit van het gezelschap.

De gemeente is blij met de medewerking van het Verkeerspark dat spontaan twee kart’s ter beschikking stelt en de organisatie van de wedstrijd op zich neemt. Die is zo opgezet dat steeds twee kinderen tegelijk het met strobalen en hekken uitgezette parcours op de Brink rijden. Er wordt geklokt wie de snelste tijd neerzet. De coureurs, hun organisatie en burgemeester Sicko Heldoorn zijn aanwezig om de kinderen tijdens de wedstrijd aan te moedigen. Natuurlijk zijn ook ouders en publiek voor dat doel van harte welkom. Aan het einde van de wedstrijd wordt rond half 12 de winnaar bekend gemaakt. Niemand minder dan de favoriet coureur Robert Doornbos zal de prijzen uitreiken.

Eerste prijs is een toegangskaart voor de Champ Car op het TT-circuit voor de winnaar en een volwassen begeleider op zondag. Tweede prijs is een kaart voor het kind met begeleider voor de zaterdag. Beide prijzen zijn beschikbaar gesteld door de organisatie. De derde prijs is ter beschikking gesteld door het Verkeerspark. De winnaar en diens gezin zijn een hele dag te gast op het verkeerspark.
Provincie:
Tag(s):