zaterdag, 18. augustus 2007 - 23:26

Roda dankzij late goal nog naast NEC

Met een 1-1 in de thuiswedstrijd tegen Roda JC is de competitiestart voor NEC Nijmegen gedeeltelijk mislukt. Beide teams hadden elkaar al getroffen in de voorbereiding tijdens het Maritiem Toernooi. Toen won Roda JC met 1-0; dit keer werd het 1-1.

Terwijl Mario Been kan beschikken over geheel fitte selectie, had zijn collega Atteveld op deze eerste dag van het seizoen een lange lijstje met absenten, zoals de langgeblesseerde Jamaique van Damme, Vincent Lachambre en Sekou Cisse.

NEC en Roda begonnen allebei fel aan het duel en al na twee minuten kwam de eerste kans van NEC via Worm. Hoe langer de wedstrijden vorderde, hoe meer NEC zich liet terugzakken en na ongeveer 20 minuten speelde de thuisclub zelfs een soort countervoetbal. Desondanks kwam de ploeg van Mario Been op een 1-0 voorsprong. Een assist van Worm stelde Beukering in staat om de bal eenvoudig af te maken.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. NEC werd weer onder druk gezet, terwijl Roda het harde en felle voetbal uit de eerste helft voortzette, vooral onder de stuwende leiding van Pa Modou Kah. Terwijl NEC steeds verder terugzakte, ging Roda op zoek naar de gelijkmaker.

Uiteindelijk bezweek NEC vlak voor tijd onder de druk van Roda JC. In de 87e minuut zorgde de lat ervoor dat het schot van De Fauw op het hoofd van Lamah terecht kwam, die hier dankbaar gebruik van maakte en de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1.

Dit late doelpunt zorgde hier en daar voor wat harde overtredingen en wat meningsverschillen, maar leverde voor de rest weinig spektakel op