zondag, 7. oktober 2007 - 15:30

Roda JC bezorgt FC Twente eerste nederlaag

Na de de dramatische uitschakeling in de UEFA Cup tegen Getafe is FC Twente zondagmiddag tegen een tweede tegenvaller in vier dagen opgelopen. Na een spannende strijd bezorgde Roda JC de ploeg van trainer Fred Rutten de eerste nederlaag van het seizoen. In een nagenoeg uitverkocht Arke Stadion werd na rust duidelijk dat de Tukkers de loodzware wedstrijd van afgelopen donderdag nog niet hadden verwerkt.

FC Twente was in de eerste helft veel sterker dan Roda en had verreweg het meeste balbezit. Toch lukte het de ploeg maar niet om gevaarlijk worden voor het doel van Roda. Ondanks het overwicht liet de eerste echte kans van de thuisploeg nog een kwartier op zich wachten. Een voorzet van Wilkshire kwam na wat omzwervingen terecht bij Orlando Engelaar, die de bal vol op de pantoffel nam. Tot zijn teleurstelling zag Davy de Fauw kans zijn inzet tot hoekschop te verwerken. Een tweede grote kans voor de Tukkers kwam van Blaise N'Kufo, maar zijn kopbal verdween net naast het doel van Bram Castro.

Op slag van rust was FC Twente, na de mooiste aanval van de eerste 45 minuten, dicht bij een openingstreffer. Wilkshire speelde de bal in op El Ahmadi, de technisch begaafde middenvelder zette met een prachtig hakje de 'Aussie' vrij voor het doel, maar Wilkshire schoot de bal hard en hoog over het doel.

Roda JC kwam na rust sterker uit de kleedkamers al wist de ploeg maar weinig kansen te creëren. Aan de andere kant raakte Twente naarmate de wedstrijd vorderde steeds vermoeider en kon de kracht het niet meer opbrengen om Roda JC onder druk te zetten. Dat bleek het perfecte moment voor de ploeg uit Kerkrade om toete slaan. Uit een vrije trap van Hadouir tikte Davy de Fauw bij de eerste paal binnen: 0-1 (71ste minuut).

Deze treffer bleek uiteindelijk de genadeklap voor FC Twente, dat geen echt slotoffensief meer konden forceren. Toch kwamen in de laatste minuut van de blessuretijd Denneboom en Heubach nog dicht bij een gelijkmaker, maar Roda-doelman Castro hield voor het eerst dit seizoen de nul en keerde beide inzetten.
Categorie:
Tag(s):