vrijdag, 28. december 2007 - 0:11

Roda JC heeft geen kind aan Heerenveen

(Elfvoetbal) Roda JC heeft een verdiende overwinning geboekt donderdagavond in het thuisduel tegen een zwak spelend Heerenveen. De thuisploeg kwam al na een minuut op voorsprong door Cheikh Tioté en kreeg in het verloop van de wedstrijd legio kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar de aanvallers van Roda JC waren niet scherp voor het doel. Nadat Michel Breuer in de 60e minuut een rode kaart kreeg voor een onbesuisde overtreding was de wedstrijd gespeeld.

Roda JC begon goed aan de wedstrijd. De Limburgers bluften vanaf de eerste minuut Heerenveen af en de bal lag al na 59 seconden achter Brian Vandenbussche. Jeanvion Yulu Matondo gaf de bal mooi mee aan Tioté, die de bal goed via de paal in het Heerenveen-doel kopte.

Roda JC putte veel vertrouwen uit de voorsprong. Heerenveen leek aangeslagen door de tegentreffer en zag hoe een aantal spelers van Roda JC zich na vijf minuten al bezig hielden met ‘gallery play’. Heerenveen kreeg pas na een kwartier de eerste mogelijkheid. Een prachtige steekbal van Thomas Prager op Afonso Alves werd niet tot doelpunt gepromoveerd door de Braziliaan, omdat Roda-doelman Bram Castro met een uitstekende reflex de bal tot hoekschop verwerkte.

Roda JC was gevaarlijk via de vleugels en de verdediging van Heerenveen kreeg geen grip op de snelle aanvallers van de thuisclub. Vooral Roland Lamah speelde een uitstekende wedstrijd en was zijn directe tegenstander meerdere malen de baas. De aanval van Roda JC was alleen te slordig in de afronding, waardoor Roda JC met slechts een kleine voorsprong de rust in ging.

De tweede helft begon in een hoog tempo, maar een rode kaart voor Michel Breuer gooide de wedstrijd in het slot. De Heerenveen-verdediger trapte Lamah totaal onnodig in de zij bij een luchtduel en kreeg terecht de rode kaart gepresenteerd van scheidsrechter Jan Wegereef.

Roda JC speelde na de man-meer-situatie slordig en onzorgvuldig. De thuisploeg kreeg kans op kans, maar de aanvallers hadden het vizier niet op scherp staan. Verdedigend kwam de thuisploeg niet in de problemen. Jakob Poulsen en Michael Dingsdag probeerden Castro nog van afstand te verrassen, maar dichterbij een doelpunt kwam Heerenveen niet, waardoor Roda JC een verdiende overwinning boekte.

Roda JC komt door de overwinning op gelijke hoogte met Heerenveen. De Limburgers hebben 29 punten uit 17 wedstrijden. Heerenveen staat één plaats hoger op de ranglijst. De Friezen hebben een beter doelsaldo dan de ploeg uit Kerkrade.
Categorie:
Tag(s):