vrijdag, 24. augustus 2007 - 23:08

Roda JC in matige wedstrijd naar eerste zege

Roda JC heeft in een ermbarmelijke wedstrijd de eerste zege in het nieuwe seizoen geboekt. De Limburgers versloegen Heracles Almelo met 2-1.

Het duel in Kerkrade kon de aanwezige toeschouwers nauwelijks boeien. De eerste minuten van de wedstrijd leken hoopvol. Lamah liet na vier minuten speeltijd de 1-0 al aantekenen. Roda JC wist het overwicht in de beginfase echter niet uit te drukken in meer doelpunten. Oper was nog het dichtste bij de 2-0 voor de Limburgers, maar de aanvaller zag zijn schot rakelings over het doel van Martin Pieckenhagen verdwijnen.

Na de theepauze lieten beide partijen de nodige strijd zien. De rust deed metname Heracles Almelo goed. De van RKC Waalwijk overgekomen Ricky van den Berg zag een schitterende lob op de paal belandden.

Heracles kreeg echter loon naar werken. Uit een vrije trap van Van den Bergh, maakte Klavan de 1-1. Het was echter Roda JC dat er met de winst vandoor ging. Kah redde de eer van zijn werkgever door een even merkwaardige als knappe goal te maken. Hij zag zijn schot gekeerd worden door Pieckenhagen, maar de kopbal van de Noor in de rebound was echter wel succesvol.