zaterdag, 24. februari 2007 - 21:56

Roda JC pakt drie punten in duel tegen SC Heerenveen

Ondanks een goed begin van SC Heerenveen waren de Friezen over negentig minuten voetbal de verliezer in de partij tegen Roda JC. In Kerkrade werd het 1-0 voor de ploeg van Raymond Atteveld.

Heereveen kwam goed uit de startblokken tegen Roda JC. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek had in het eerste gedeelte van de wedstrijd de regie in handen. Vooral Tarvajärvi was een plaaggeest voor de verdedigers van Roda JC. Ondanks het overwicht van de Friese ploeg, was het juist Roda JC dat de score opende. De voor Bodor ingevallen De Jong verzond een steekpass op Oper, die de bal uitstekend achter doelman Vandenbussche wist te schieten.

De tweede helft was Roda de iets betere partij. Ramzi had nog een prima kans om de score voor zijn ploeg uit te breiden, maar zijn inzet ging net naast.

Roda JC deed door de overwinning op naaste concurrent SC Heerenveen goede zaken op de ranglijst. Het staat nu zesde met twee punten voorsprong op Heerenveen.