zaterdag, 27. oktober 2007 - 23:17

Roda JC wijst met moeite De Graafschap terug

Roda JC heeft thuis in een matig duel met 1-0 gewonnen van het goed draaiende De Graafschap. De Limburgers waren de betere van de twee ploegen al was het spel zwaar onder de maat. Dat het enige doelpunt van de wedstrijd uit een strafschop kwam, was dan ook typerend voor de wedstrijd.

De eerste helft was het spel aan beide kanten zeer rommelig. Roda JC maakte in de beginfase duidelijk aan te willen vallen, maar wist zich geen raad met de hoeveelheid balbezit. Aan de andere kant creërde De Graafschap wel een aantal goede kansen via Leon Hese, Rogier Meijer en Lasse Schöne, maar allen misten het doel.

Roda JC zette daar niets tegenover. Alleen Jeanvion Yulu-Matondo was de eerste helft één keer dichtbij het doel van De Graafschap gekomen. Trainer Raymond Atteveld was dan ook zo ontevreden dat hij in de 36e minuut al tweemaal wisselde. Jan-Paul Saeijs en Roland Lamah moest het veld ruimen voor respectievelijk Fatih Sonkaya en Sekou Cissé.

Het spel van de Limburgers werd door de wissels niet veel beter. Pas in de 56e minuut kreeg de formatie van Atteveld een aantal goede kansen wat uiteindelijk leidde tot de voorsprong voor Roda JC.

Marcel Meeuwis (foto) was uiteindelijk de gevierde man bij Roda JC. De aanvoerder mocht in de 61e minuut aanleggen voor een strafschop, nadat De Graafschap-speler Vidarsson een overtreding op Hadouir had gemaakt. Meeuwis schoot de bal onberispelijk binnen en Roda JC nam de leiding.

Na de voorsprong had Roda JC greep op de wedstrijd. De Limburgers kregen meerdere mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar de spitsen van de Limburgers waren alles behalve scherp. Cissé, Yulu-Matondo en Hadouir misten meerdere malen hopeloos en weigerden De Graafschap de genade klap te geven.

De Graafschap hield daardoor kans op een punt, al was er op het veld weinig geloof meer te bespeuren. De ploeg van Jan de Jonge had het zwaar en was meer bezig met Roda JC van zich afhouden, dan het doel van de Limburgers te bestoken. Donny De Groot kreeg nog wel een halve kans, maar ook hij kon De Graafschap geen punt bezorgen.

Roda JC sleepte daardoor drie zwaar bevochten punten uit het vuur en passeerden De Graafschap op de ranglijst. De Limburgers staan nu zesde, terwijl De Graafschap genoegen moet nemen met de tiende positie op de ranglijst.
Categorie:
Tag(s):