zondag, 18. november 2007 - 23:24

Rode slipjes in Winterswijk

Winterswijk

Tijdens de intocht van Sinterklaas in Winterswijk was er elders in de gemeente een ander evenement waar paarden en rode jassen een rode draad vormden. De buurtschappen Miste en Woold waren het terrein voor de 14e Slipjacht WInterswijk 2007.

Burgemeester van Winterswijk sprak de menigte toe, waarna men het spoor van vosselucht ging volgen door de weide- en akkerlanden. De jacht ging door Miste naar de Holdersweg, alwaar de inwendige mens iets werd versterkt om daarna de route te vervolgen naar boerderij 't Harkel, waar men een grote maaltijd kon nuttigen.

De laatste run startte nabij de Vreehorstweg om te eindigen aan de Brinkeweg in Miste. Hier werden de honden beloond met een stuk pens, de zgn. Kill van de jacht.

Toeschouwers werden nabij Steakhouse Vivaldi verrast met een spontane actie van de jagers; men trok massaal door een groot ven, wat voor de toeschouwers een schitterend tafereel opleverde. Mede door het mooie weer en de enthousiaste jagers en toeschouwers was ook deze slipjacht een succes.
Provincie:
Tag(s):