dinsdag, 15. mei 2007 - 16:49

Rodrigo Otazu ontwerpt kostuums musical Hair

Amsterdam

Maandag maakte producent Seaside Productions BV bekend Rodrigo Otazu gecontracteerd te hebben voor het kostuumontwerp van de nieuwe Nederlandstalige versie van Hair. Het is de eerste keer dat de topdesigner van juwelen ook kleding gaat ontwerpen.

De combinatie van Rodrigo Otazu (kostuums) Ronald Giphart (dialogen) en Jan Rot (liedteksten) mag op zijn minst bijzonder genoemd worden. Onder leiding van regisseur Marcus Azzini zal dit creatieve team garant staan voor een Hair voor een nieuwe generatie. Net zo krachtig, brutaal, snel en energiek als de oorspronkelijke versie van 40 jaar geleden.

Rodrigo Otazu is geboren in Buenos Aires op 25 november 1968, 1 jaar nadat de eerste Hair in New York in première ging. Zijn moeder is een beroemde Argentijnse televisiepersoonlijkheid, zijn vader is werkzaam in de reclame. Dit milieu is bepalend geweest voor de uitbundige stijl die Otazus sieraden nu zo eigen zijn.

Hair zal donderdag 18 oktober in het Chassé Theater, Breda in premierre gaan met in de hoofdrollen Jelka van Houten, Bettina Holwerda, Oren Schrijver, Margreet Boersbroek, Dewi Pechler, en Joël de Tombe.
Categorie:
Tag(s):