vrijdag, 27. juli 2007 - 13:42

Roef zet streep onder verleden

Na zijn breuk met Marian is Roef helemaal terug. Met zijn nieuwe hit ‘Jump maar op’ zet hij een dikke streep onder het verleden. Een nieuwe start, een nieuwe naam. Als ‘Total Roef’ presenteerde hij zijn nieuwe plaat, een combinatie van jumpstyle en après-ski gisteravond (donderdag) voor een laaiend enthousiaste menigte van meer dan duizend mensen op het terrein van Total Drentse Poort in Nieuw-Buinen.

Het is nu even geen tranentrekkers en levensliederen voor Roef. Het is tijd voor feest. Roef voelt zich lekkerder dan ooit tevoren en laat dat horen op ‘Jump maar op’. ,,Ik vind het een geweldige plaat’’, vertelt hij. ,,Hoewel ik eigenlijk van de gebruikelijke piratenmuziek ben, past ‘Jump maar op’ toch helemaal bij mij. Ik ben een feestbeest en kan mij als entertainer op het podium helemaal uitleven. Dit is voor mij een droom die uitkomt.’’
Ruim duizend mensen trotseerden donderdagavond het noodweer – stromende regen en onweer - om maar niks te hoeven missen van de presentatie van Roefs nieuwste hit. De presentatie was in handen van Johan Vlemmix, die optredens van onder meer Edwin Geres, Sylvia en Andy de Witt aankondigde. Ook genoot het veelkoppige publiek van muziek van Radio Continu.

Vandaag reist Roef door heel Noord-Nederland voor promotie van zijn nieuwe plaat. Hij is te gast bij onder meer Radio Noord, Radio Drenthe en Radio Simone om te vertellen over zijn carrière, de breuk met Marian en natuurlijk zijn solocarrière met de opmerkelijke overstap naar de jumpstyle.
‘Jump maar op’ is geschreven door de bekende Nederlandstalige tekstschrijver Martin Sterken, die al vele jaren aan de top staat. Onder meer Bouke, Jannes, Harm Wolters en Burdy scoorden grote hits met nummers van zijn hand. ,,Dit nummer, de stijl en de artiest vormen een ideale combinatie. Dit heeft alles in zich om een grote zomerhit te worden’’, zegt Sterken.

Jumpstyle en Roef, het blijft een combinatie waaraan je even moet wennen. Het begon dan ook als een grapje. Medewerker Theo Visscher van Total Drentse Poort kent Roef goed. Het leek hem wel mooi op een jumpstyleplaat met zijn van het televisieprogramma X-Factor bekende klant op te nemen. Hij vroeg Martin Sterken om een tekst en dankzij dienst enthousiasme over het plan ligt ‘Jump maar op’ nu landelijk in de platenbakken.
Provincie:
Tag(s):