zondag, 23. december 2007 - 16:00

Roermondenaar door het lint tijdens avond stappen

Roermond

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige man uit Roermond aangehouden voor vernieling en verzet bij aanhouding. De politie was in het centrum aanwezig wegens een onwelwording. Tijdens het wachten op de ambulance zagen de agenten dat er auto’s stonden te wachten voor het stoplicht nabij het Stationsplein. Er stak een groep voetgangers over, waarbij een van de mannen bij het oversteken van de weg zonder duidelijke reden een auto vernielde en de eigenaar van de vernielde auto, die uitstapte om verhaal te halen, beledigde en mishandelde.

De groep vrienden trok de twee partijen uit elkaar, waarna de Roermondenaar er vandoor wilde gaan. Hij kon door drie agenten worden aangehouden, waarbij een van de agenten enkele klappen kreeg te verwerken.

Toen de man met moeite in een politievoertuig was geplaatst ging hij vervolgens door het lint en bonkte met zijn hoofd tegen het raam. Hierop werd de Roermondenaar overgebracht naar het voertuig van de hondengeleider, omdat hij zichzelf daar niet zou kunnen bezeren. De hondengeleider moest er tot twee keer toe aan te pas komen om de vriendengroep van de man op afstand te houden.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij zaterdagmiddag pas verhoord kon worden en in vrijheid zou worden gesteld. De man bleek nog een bedrag open te hebben staan van 1600,- euro of 27 dagen zitten. Hij verklaarde weinig van de avond te weten vanwege de hoeveelheid alcohol die hij had gedronken.
Provincie:
Tag(s):