woensdag, 28. november 2007 - 17:16

Roermondse vrouw opgepakt voor diverse brandstichtingen

Roermond

De politie heeft op zondag 18 november een 45-jarige vrouw uit Roermond aangehouden na bedreiging van een man. Eerder die dag was er door een inwoner van Roermond aangifte gedaan van bedreiging. De 45-jarige vrouw had namelijk gedreigd zijn woning in brand te steken. Dit heeft de politie Limburg-Noord vandaag bekend gemaakt.

In 2006 is de vrouw al veroordeeld geweest voor een eerdere poging van het in brand steken van de woning van de man.

In de Roermondse wijk 't Veld hebben sinds juni 2007 een aantal branden plaatsgevonden welke vermoedelijk waren aangestoken. Zo werden er in de tuin van een woning aan de Julianastraat coniferen in brand gestoken. Een leegstaande woning op de Julianastraat werd in brand gestoken, evenals een berg afval in de tuin van deze woning. Op de Dominee Hoogendijkstraat werd een personenauto in brand gestoken. Hetzelfde gebeurde ook met een personenauto op Burgemeester Geradtsstraat. De branden werden allen in de nachtelijke uren gesticht. Door alert reageren van getuige(n) kon de brandweer de branden beperken tot alleen materiële schade.

Na onderzoek bleek dat de aangehouden vrouw mogelijk voor deze branden verantwoordelijk is. Uiteindelijk heeft de vrouw 5 brandstichtingen in de Roermondse wijk 't Veld bekend, evenals de bedreiging met brandstichting op de woning van de man. De vrouw is in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):