vrijdag, 19. oktober 2007 - 13:03

Rokers verdienen ’n beloning

Emmen

Icare Gezondheidsbevordering en preventie organiseert samen met STIVORO de actie ‘Rokers verdienen ’n beloning’ in Emmen en omgeving. Rokers uit de regio die op 6 november 24 uur lang niet roken, ontvangen een beloning. Hiervoor moeten ze zich wel aanmelden en de dag erna een vragenlijst invullen op www.verdieneenbeloning.nl . Vervolgens krijgen ze dan persoonlijke informatie.

"Vorig jaar hebben in Emmen zo’n 550 rokers deelgenomen aan de actie, landelijk waren het er meer dan 17.000 . Dit jaar hopen we op een nog hoger aantal deelnemers", zegt Petra Lok, consulent Gezondheidsbevordering en preventie van Icare.

Het doel van de actie is rokers ertoe te bewegen hun sigaret 24 uur te laten liggen. Petra Lok: "Stoppen met roken is lastig, maar niet onmogelijk. Het gaat erom dat we zoveel mogelijk rokers bereiken. De ervaring dat rokers het vol kunnen houden om een dagje niet te roken, geeft ze wellicht net dat extra zetje om er later wellicht ook definitief een punt achter te zetten."

Aanmelden kan volgens Petra Lok heel eenvoudig via www.verdieneenbeloning.nl . "Op de site staan een paar korte vragen. Het is de bedoeling dat de deelnemers deze beantwoorden. Wie deelneemt, maakt kans op een LCD-tv. Bovendien krijgen alle rokers die zich opgeven, en achteraf hun ervaringen over 24 uur niet roken doorgeven, een tijdschrift naar keuze".
Provincie:
Tag(s):