vrijdag, 15. juni 2007 - 14:48

Rolduckerveld weert illegaal afval

Kerkrade

Op donderdag 14 juni onthulde wethouder Ralf Krewinkel (Milieu) samen met de heer Marco Salis van het Bewonersplatform Kerkrade-Oost het eerste bord ‘Geen los vuil plaatsen’ bij de afvalcontainers van de hoogbouwwoningen in de Kerkraadse wijk Rolduckerveld.

Na aanhoudende klachten van burgers over overlast van afval is het tijd dat dit probleem grondig aangepakt wordt.

Deze actie maakt deel uit van het project ‘Rolduckerveld: duurzaam schoner, veiliger en socialer’. In dit onderdeel van het overkoepelend project werken de gemeente, Rd4, Woningstichting Land van Rode, de (milieu-) politie en de bewoners samen aan het terugdringen van de overlast van illegaal gedumpt afval rond de verzamelcontainers.

Alle bewoners van de hoogbouwflats in deze wijk en de hoogbouwwoningen aan de Ailbertuslaan krijgen een informatiepakket in de bus. Hierin worden de regels die gelden voor het aanbieden van afval onder de aandacht gebracht. De boodschap is helder: wie niet meewerkt aan het schoonhouden van de omgeving rond de afvalcontainers, riskeert een boete die kan oplopen tot € 160,-.

Volgens de wethouder wordt de ergernis over rommel in deze wijk en met name rondom de verzamelcontainers door de burgers en de gemeente gedeeld. “Een schone, veilige en sociale buurt begint met goede samenwerking. Samen met de bewoners willen wij dan ook blijven werken aan een prettige leefomgeving", aldus wethouder Krewinkel.
Provincie:
Tag(s):