woensdag, 16. mei 2007 - 9:40

Rotterdam biedt topstudenten topappartementen in luxe woontorens

Rotterdam

Rotterdamse topstudenten maken vanaf woensdag 16 mei kans op een topappartement voor een huurprijs van 400 Euro in één van de luxe woontorens Montevideo, De Witte Keizer, Coopvaert en De Compagnie. Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) riep op woensdag 16 mei via e-mail Rotterdamse studenten op om zich in te schrijven voor deze actie.

Hiermee wil de wethouder Rotterdam op de kaart zetten als aantrekkelijke woonstad voor afgestudeerden. Wethouder Karakus: “Met duizenden studenten in de stad hebben we een enorm groeipotentie. We willen deze talenten behouden en aan ons binden door in deze groep te investeren en te laten zien dat het plezierig wonen en werken is in de binnenstad.�

Studenten van de Erasmus Universiteit, Hogeschool Rotterdam, Codarts en Hogeschool InHolland, die dit jaar afstuderen, maken kans op topappartementen in de vier luxe woontorens in het centrum van Rotterdam. Elke onderwijsinstelling beoordeelt zelf welke studenten in aanmerking komen voor een appartement. De normale huurprijs van de appartementen bedraagt circa 1200 Euro. Door een gezamenlijke investering van gemeente, verhuurders (Vesteda, PWS, BPF en Amvest) en ontwikkelaars (MAB, LSI, OVG en Dura Vermeer) wordt een korting mogelijk gemaakt van 800 Euro per appartement. Vooralsnog komen er gedurende een periode van drie jaar in totaal 45 appartementen beschikbaar voor afgestudeerden. Wethouder Karakus maakt in juli 2007 de winnaars van de topappartementen bekend. Uiterlijk 1 september 2007 kunnen de afgestudeerde topstudenten hun appartement betrekken.

De actie sluit aan bij de doelstelling van Rotterdam om een aantrekkelijke woonstad te zijn voor iedereen, jong en oud, student en starter. Om starters de mogelijkheid te bieden om parallel aan hun maatschappelijke carrière ook een wooncarrière te maken lanceerde wethouder Karakus onlangs ook de starterslening, en hypotheekvorm waarbij drie jaar geen rente en aflossing betaalt hoeft te worden. Daarnaast bouwt de gemeente 500 betaalbare starterswoningen in- en om het centrum.
Provincie:
Tag(s):