donderdag, 4. oktober 2007 - 8:58

Rotterdam neemt burgerjaar-verslagprijs in ontvangst

Rotterdam

Burgemeester Ivo Opstelten neemt op donderdag 4 oktober om 18.00 uur in het Stadhuis de Burgerjaarverslagprijs in ontvangst. De jury van SGBO, het sinds 2001 verzelfstandigde onderzoeksbureau van de VNG, vindt dat Rotterdam het beste burgerjaarverslag over 2006 heeft uitgebracht.

Het Rotterdamse verslag blinkt uit ten opzichte van de andere 55 inzendingen door heldere informatie over prestaties op het gebied van dienstverlening en burgerparticipatie.

De jury constateerde dat Rotterdam duidelijk aangeeft wat er met de voornemens van vorig jaar gedaan is en wat er nog beter kan. Ook maakt de gemeente een kritische vergelijking met de presentaties van andere gemeenten, waarbij eerlijk wordt vermeld op welke punten Rotterdam voor andere onder doet.

Aan de Burgerjaarverslagprijs is een geldbedrag van € 6000 verbonden te besteden aan burgerpeiling van SGBO Burgerpeilingen zijn onderzoeken onder de burgers (als klanten van de gemeente) naar onder meer de waardering van de gemeentelijke dienstverlening.

Andere genomineerde gemeenten waren (in willekeurige volgorde): Den Haag, Utrecht, Oldebroek, Hengelo, Heemstede, Eindhoven, Kampen en Steenwijkerland.
Provincie:
Tag(s):