woensdag, 20. juni 2007 - 8:53

Rotterdam wil verbinding Hoek van Holland en Maasvlakte

Rotterdam

De stadsregio Rotterdam wil begin 2008 een verbinding voor personenvervoer over water starten tussen Hoek van Holland en Maasvlakte/Europoort. Hiervoor is een bestek opgesteld op basis waarvan geïnteresseerde vervoerders hun offerte voor 18 september kunnen indienen. De veerdienst moet 1 maart 2008 in bedrijf gaan.

De verbinding loopt van de loodshaven in Hoek van Holland, vlakbij het treinstation, naar het einde van de Markweg te Europoort en Hoek TFDS/Torline-terrein aan de Maasvlakte.

Bij de aanlandplek op de Markweg eindigt een eenzijdig in 2 richtingen te berijden fietspad. Op de Europaweg ligt eenzelfde fietspad.De overeenkomst met een exploitant wordt aangegaan voor 2 jaar. De looptijd is relatief kort gehouden, enerzijds om risico’s te beperken en anderzijds om ervaring op te doen met personenvervoer over water. De aanbesteding vindt plaats in overleg met het Havenbedrijf Rotterdam, dat geschikte aanleglocaties heeft aangewezen.

Gezien de korte termijn waarop de veerdienst moet gaan functioneren, zal het aansluitend openbaar vervoer aan de kant van Europoort/Maasvlakte slechts een basale vorm hebben. Reizigers kunnen hun reis te voet, per fiets of eventueel via bedrijfsvervoer vervolgen. De haltevoorzieningen zullen sober maar doelmatig worden uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):