woensdag, 5. september 2007 - 14:03

Route van buslijn 145 gered

Haarlemmermeer

Dankzij uitstekend overleg tussen de gemeente Haarlemmermeer, Stadregio Amsterdam en Connexxion kunnen inwoners van Oegstgeest en het zuidelijke deel van de Haarlemmermeer ook na het invoeren van de nieuwe dienstregeling gebruik blijven maken van het busvervoer.

Als gevolg van de nieuwe dienstregeling van Connexxion, die per 9 december 2007 van kracht wordt, dreigde het gedeelte van deze busverbinding tussen Buitenkaag en Leiden te vervallen, lijn 145 wordt veranderd in 164.

Vooral scholieren die in het zuiden van Haarlemmermeer wonen en die met de bus naar hun school in Oegstgeest reizen, leken de dupe hiervan te worden. In de brief aan de gemeenteraad meldt het college van B &W van de Haarlemmermeer dat de problemen uit de wereld zijn geholpen.

Het rijschema van bus 164 – het lijnnummer dat in de plaats komt van 145 – steekt nu zo in elkaar dat Oegstgeest met het openbaar vervoer prima bereikbaar blijft.

Een nadere uitwerking van dat uitgangspunt heeft er zelfs toe geleid dat lijn 164 wordt verlengd naar Sassenheim (Van Pallandtlaan). Zeven dagen per week is dat het nieuwe eindpunt van de buslijn. In Sassenheim kan worden overgestapt op verschillende buslijnen naar Warmond, Oegstgeest en Leiden. Op werkdagen eindigen acht ritten per dag niet in Sassenheim maar rijden de bussen dóór naar Oegstgeest.

De beoogde passagiers van deze bussen, vooral scholieren uit Abbenes en Nieuw-Vennep, kunnen dus zonder overstap naar Oegstgeest reizen, net als in de huidige dienstregeling van lijn 145 het geval is. Tevens is de uitbreiding van het aantal ritten in de avonduren en op zondag ten opzichte van de huidige dienstregeling van lijn 145 gehandhaafd. In Nieuw-Vennep biedt lijn 164 de mogelijkheid om over te stappen op de nieuwe lijn 310 alsmede op andere lijnen die van en naar Nieuw-Vennep NS, Lisserbroek, Lisse en Hillegom voeren.

De Haarlemmermeerse wethouder Herman Tuning is verheugd over de oplossingen. De problematiek rondom buslijn 145 temperde aanvankelijk zijn vreugde over de vele verbeteringen die Connexxion blijkens de nieuwe dienstregeling wel voor Amstelland-Meerlanden in petto heeft.
Provincie:
Tag(s):