dinsdag, 9. oktober 2007 - 10:28

Rouvoet enthousiast over Friese aanpak jeugdzorg

Drachten

Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin is enthousiast over de Friese jeugdzorg. Dat zei hij maandag na een bezoek aan Friesland, waar hij samen met gedeputeerde Piet Adema en diverse betrokkenen sprak over verschillende aspecten van jeugd- en jongerenproblematiek.

De minister liet zich met Adema uitgebreid informeren over het project Jong in Friesland, het Jeugdloket Drachten, de aanpak van alcoholmisbruik onder jongeren en het voortijdig schoolverlaten. Jeugdzorg is een belangrijk issue op de politieke en maatschappelijke agenda.

Aanleiding voor het bezoek was het voornemen van het nieuwe programmaministerie voor Jeugd en Gezin om in het hele land Centra voor Jeugd en Gezin op te zetten. In Friesland draaide op dat moment al het succesvolle project Jong in Friesland, dat nauwe gelijkenis toont met de opzet van de beoogde centra. Ter illustratie werd een bezoek gebracht aan het jeugdloket Drachten. Rouvoet liet blijken dat hij zeer ingenomen was met de opzet van het jeugdloket. In zijn ogen is de samenwerking tussen de instanties in het jeugdloket een voorbeeld voor de Centra voor Jeugd en Gezin.
Provincie:
Tag(s):