maandag, 25. juni 2007 - 9:13

ROVER: 'OV-chipkaart nog niet klaar'

Rotterdam

De landelijke invoering van de OV-chipkaart komt steeds een stukje dichterbij, alleen reizigers organisatie ROVER merkt op dat er nog heel veel problemen onopgelost zijn. Ook is er nog niet goed voorzien in de komst van een wegwerpkaartje voor zeer incidentele reizigers en toeristen. Vooralsnog moet worden gevreesd dat de reiziger niet van de chipkaart kan profiteren, maar er juist de dupe van zal zijn. Het beloofde betaalgemak is nog niet in zicht, en reizigers zijn in veel gevallen duurder uit.

Volgens ROVER is overstappen tussen stads/streekvervoer en trein nog volstrekt onvoldoende geregeld, met name voor wat we in stadsgewesten nu met de strippenkaart doen. Met die ouderwetse strippenkaart kun je voordelig overstappen tussen de tram/bus/metro enerzijds en de trein anderzijds, met de OV-chipkaart wordt dat een dure grap omdat dan opnieuw het starttarief moet worden voldaan.

In Rotterdam wordt gestreefd naar het afschaffen van de strippenkaart in de metro, vanaf dit najaar. Daar kan naar het oordeel van ROVER geen sprake van zijn omdat bij lange na niet wordt voldaan aan de reizigerswensen zoals die door de gezamenlijke consumentenorganisaties zijn geformuleerd. Te denken valt aan gebruiksgemak, toegankelijkheid en prijsbescherming.

Ook vindt ROVER de distributie van de chipkaart volstrekt onvoldoende geregeld. Waar je nu, bij wijze van spreken, bij iedere sigarenboer op de hoek een strippenkaart kan kopen, komen er straks veel te weinig punten waar een chipkaart kan worden gekocht of opgeladen.
Provincie:
Tag(s):