maandag, 1. oktober 2007 - 16:21

Roy Panman vindt aansluiting bij top A1 GP

Musselkanaal

De pas 19-jarige autocoureur Roy Panman uit Musselkanaal heeft afgelopen weekend indruk gemaakt tijdens het A1 GP weekend op het circuit van Zandvoort. Roy, die racet in de Benelux Racing League (BRL) Light klasse, pakte tijdens de race op zondag de vierde plaats en daarmee zijn beste klassering van het seizoen. ,,Roy vindt de aansluiting bij de top’’, zegt een woordvoerder van zijn management.

Na een uitstekende training, vorige week op Zandvoort, begon het weekend op vrijdag slecht voor Roy met technisch malheur tijdens de vrije training. De Technische problemen bleken tijdens de regenrace op zaterdag nog niet helemaal verholpen. Roy hield problemen met zijn rembalans en moest daarom erg voorzichtig manoeuvreren. Desondanks wist hij beslag te leggen op de achtste plaats.

Een dag later stond de tweede wedstrijd van het weekend op het programma. Roy vertrok van plek acht en wist ondanks de chaos bij de start problemen te ontwijken. Nadat de safetycar het circuit weer had verlaten, reed Roy een prima race. Hij was dichtbij een podiumplaats, maar moest daarvoor de strijd aangaan met een teamgenoot. Hij nam de professionele beslissing om niet het risico te nemen dat zijn team in één klap twee auto’s kwijt raakte en nam daarom genoegen met plek vier, op tweetiende van een seconde achter zijn ploeggenoot Michel Schaap.

Roy komt uit voor team Fanzonely als ‘jong talent van het jaar’. Hij werd daarvoor geselecteerd door het team uit vele tientallen belangstellende talenten die zich hadden aangemeld. De BRL Light-klasse rijdt met een snelle 2,3 liter Ford Duratec motor, goed voor 240 pk. Er staat dit seizoen nog één raceweekend op het programma voor de BRL Light. De finaleraces worden gehouden op het circuit van Zandvoort op zaterdag 20 en zondag 21 oktober.
Provincie:
Tag(s):