donderdag, 16. augustus 2007 - 13:37

Royaal FM en Radio Decibel Brabant fuseren

Eindhoven

Royaal FM en Radio Decibel Brabant gaan fuseren en samen verder als één organisatie binnen Weijmans RTV. De radiostations blijven allebei uitzenden via de kabel en via de ether. Royaal FM blijft te horen op FM 93.6 en Radio Decibel zal vanaf 20 augustus te horen zijn via de tweede frequentie FM 93.2.

Het is een lang gekoesterde wens van Radio Decibel om als commerciële omroep haar expansie plannen te verwezenlijken. De eerste stap daarvoor werd eerder dit jaar gezet met een nieuwe editie in Groot Amsterdam.

"Het was een logische tweede stap voor Radio Decibel om met Royaal FM in gesprek te gaan om zo ook in de thuishaven Zuidoost Brabant als commerciële omroep actief te worden", aldus Perry Oerlemans, "Radio Decibel en Royaal FM werkten immers in het verleden al nauw samen en vullen elkaar prima aan qua muziekformat en doelstelling".

Door de fusie ontstaat een nieuwe organisatie met twee radiostations die in Zuidoost Brabant al de nodige bekendheid hebben. "De combinatie Royaal FM en Radio Decibel biedt volop nieuwe kansen, zowel op commercieel gebied als inhoudelijk", aldus René Weijmans, eigenaar van Royaal FM. Beide radiostations combineren hun ervaring en expertise waardoor er een hele gezonde kruisbestuiving ontstaat. In combinatie met de andere media van de Weijmans Media Groep gaan beide radiostations zich nog duidelijker profileren.

Middels een grote promotiecampagne worden de nieuwe frequenties bij het grote publiek bekend gemaakt.
Provincie:
Tag(s):